Superbikes

Selv om Formel 1 og MotoGP er de to mest populære klassene i motorsport og motorsykkelsport, finnes det en rekke andre klasser og konkurransetyper som elskes av mennesker verden rundt. Superbikes en ekstremt spennende motorsykkelklasse som fokuserer på de aller kraftigste motorsykkelne på markedet.

Ja, Superbikes består av motorsykler man får kjøpt i det private, dog trimmet og stylet til nye dimensjoner og med en kraft man neppe får sett på landeveiene. Hvert år braker de største motorsykkelprodusentene sammen i Superbike-VM. Her får kjente merker som Aprilia, Ducati, Kawasaki, BMW og Honda konkurrere om hvilken motorsykkel som er raskest, mest robust og samtidig endeløst vakker. Det er ikke uvanlig at vinneren som regel ser høyere salgstall på sine motorsykler – det er nettopp dette som er så spesielt med Superbikes.

Fjorårets Superbike-VM var veldig spennende helt til de to siste rundene i Frankrike og Qatar. Sylvain Guintoli og Tom Sykes slåss om hvert eneste poeng, men det var franskmannen Guintoli som kom seirende ut til slutt. Både Guintoli og Sykes regnes til å være favoritter i neste års VM, og oddsene på vinneren vil snart være tilgjengelige på bettingsidene til Betsafe, der man kan satse penger på sin favoritt.

Sylvain Guintoli vant sin aller første Superbike-tittel i 2014 med den splitter nye Aprilia-modellen. Sykes har derimot valgt å bruke den japanske motorsykkelen Kawasaki, et godt gjennomtenkt valg han gjorde i 2010. Kun tre år senere stakk også han av med sin aller første Superbike-tittel, mye takket være den lynraske Kawasaki-sykkelen.

Marco Melandri og Jonathan Rea har dog også stjerner i sikte, og vil garantert være med i kampen om tittelen også neste år. Aprilia og Kawasaki vil på nytt vise frem splitter nye motorsykler i 2015, med Aprilia som regjerende mester i konkurransen blant motorsykkelprodusenter. Det er ikke mange månedene igjen før Superbike-VM 2015 skytes i gang – følg med på oddsen!