Spennende motorsykkelsporter

For de som er interesserte i motorsport er det mange spennende motorsykkelsporter å enten delta i, eller å more seg med som tilskuer. Enten man liker å se tohjulingene gjøre vei gjennom sand og gjørme, eller om man heller vil se dem på flat asfalt i maks hastighet (eller noe midt i mellom?), så finnes det noe som kan gjøre enhver MC-entusiast fornøyd.

En disiplin som krever gode ferdigheter, innen både balanse, koordinasjon og konsentrasjon er trial, som kjøres på motorsykkel, men hovedsakelig i veldig sakte fart, gjennom løyper som er laget i terreng utendørs, eller på innendørsløyper som er laget i store idrettshaller. Det er ulike typer hindre som man må overkomme i de ulike seksjonene på stien.

En relativt ny motorsykkelsport er supermotard, eller supermoto som det kalles på engelsk, der man kjører på blandingsdekke. Det vil si at en viss del av banen er asfalt eller annet hardt underlag, hvilket gjør den delen av racet til en slags roadracing, mens den andre delen av banen er dekket med grus eller sand, hvilket gjør det mer likt motocross.

En annen spennende motorsykkelsport er Freestyle Motocross, som er en av verdens største ekstremsport grener. To nordmenn, André Villa og Ailo Mikkelsen Gaup, har gjort det bra i denne sporten, og blant annet konkurrert i X-Games i USA.