Når du kjøper din første MC

Det du bør tenke på før du går ut og kjøper din første motorsykkel er stort sett det samme du bør tenke på før du kjøper deg en bil for første gang. Men hvis du ikke har har direkte erfaring med en MC, er det nok lurt å vite nøyaktig hva man bør se på.

Først og fremst er det viktig å vite hva du skal bruke sykkelen til. Trenger du en offroad sykkel, en touringmodell, en sports-sykkel, en custom eller en med sidevogn? Hvordan liker du å sitte på sykkelen? Hva slags prisnivå vil du legge deg på? Brukt eller ny? Hvor mye kommer forsikringen til å koste? Hva med drivstoff, vedlikehold og reservedeler?

Når du har funnet en sykkel du er interessert i, som kan være enten hos forhandler, via et blad eller en rubrikkannonse i en avis, på nettet eller fra en privat selger, er det viktig å sjekke at alt står bra til med motorsykkelen før du inngår enighet om et kjøp. Norges Motorcykkel Union har en hendig sjekkliste tilgjengelig for å lette din jakt på frihet og motorisert lykke.

Dessuten er det viktig å huske på at du bør ha penger igjen, etter å ha anskaffet doningen, til personlig utstyr som hjelm, hansker, sko og drakt, eller jakke og bukse, litt avhengig av hva slags sykkel du kjøper og hvordan den skal brukes.