Mekking på MC-en

Motorsykler har alltid vært et fint mellomstadium mellom vanlige sykler og biler for de som liker å mekke og få litt olje på hender og klær. Definitivt er dette litt mer avansert enn å skifte kjede på en tråsykkel, men ikke så komplisert som å skulle gjøre store prosjekter på en bil, spesielt dersom det er en mer moderne utgave med datamaskin under panseret.

Det er blant annet stort ofte å få tilgang til de ulike delene av en motorsykkel, selv for ganske kompliserte operasjoner, uten å måtte ha spesielt utstyr, som for eksempel når man må dra motoren ut av en bil, eller løfte hele bilen oppunder taket for å drive med understellet.

Hva man kan gjøre selv og på hvilket punkt man kommer til å trenge hjelp, kommer naturligvis an på hvilke ferdigheter man har, og hvor lettlært man er når det kommer til tekniske og mekaniske ting. Ofte kan det å ønske seg å lære mer om hvordan motorsykkelen fungerer, og bli litt flinkere til nettopp å mekke, være en god grunn til å finne en passende MC-klubb å melde seg inn i. Mange klubber har kurs, og garasje eller annen passende «mekke-plass» der man kan komme sammen med likesinnede for å finne hjelp og inspirasjon til å utføre både reparasjon, vedlikehold og oppgraderinger.